latinica  ћирилица
20/09/2015 |  10:22 | Autor: SRNA

Završen Balkanski kongres radiologa

Na Јahorini je danas završen Balkanski radiološki kongres, na kojem je učestvovalo 220 eminentnih stručnjaka zemalja bivše Јugoslavije.
Balkanski radiološki kongres - Foto: SRNA
Balkanski radiološki kongresFoto: SRNA

Predsjednik Organizacionog odbora Dejan Pavlović izjavio je da je na ovom dvodnevnom skupu predstavljen i rad "magnet mumije", koji su uradile kolege u Kliničkom centru "Dubrave" u Zagrebu.

Na kongresu je bilo 20 predavača iz svih krajeva bivše Јugoslavije.

- Cilj kongresa je da stručnjaci iz Srpske razmijene iskustva sa kolegama iz regiona radi unapređenja struke i upoznavanje sa novim metodama koje se primjenjuju u svijetu", naveo je Pavlović.

On je dodao da je, osim edukacije i razmjene iskustava, veliki značaj ovog skupa što omogućava upoznavanje i umrežavanje eminentnih stručnjaka iz Foče, Banjaluke, Sarajeva, Tuzle, Beograda, Zagreba, Novog Sada, Mostara, Doboja, Prijedora.

Pavlović je naglasio da su specijalisti radiološke dijagnostike, inženjeri medicinske radiologije i univerzitetski profesori tokom dvodnevnog skupa razmijenilii mišljenja i iskustva o korištenju radiologije u skrining programima, o kvantitetu i kvalitetu u radiologiji, o radijacionoj bezbjednosti i međunarodnim standardima.

Prema njegovim riječima, ovo je najveća smotra radiologije ne samo u Republici Srpskoj koja se već treću godinu održava na Јahorini.