latinica  ћирилица
02/10/2015 |  13:35 | Autor: RTS

Albancu koji je pustio dron zabranjen dolazak na utakmicu

Ismailu Morini koji je priznao da je podigao dron na utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu biće zabranjen ulaz na stadion u Elbasanu, saopštio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije Ilir Šuljku

Šuljku kaže da će bezbjednost na meču biti na najvišem nivou i dodao da je ovaj događaj za njihov FS samo još jedna fudbalska utakmica i da će se u tom duhu utakmica i prirpemati.

Lokalni list Panorama prenosi i izjavu Morine da on nije terorista i da mu je žao što je donijeta takva odluka, te da su to savez i policija mogli da drže u tajnosti.

Mediji u Albaniji pišu o ovoj utakmici kao o najvažnijoj u posljednjih nekoliko godina i šest dana uoči meča sve naslovne strane sportskih časopisa posvćene su duelu Albanije i Srbije.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se u Elbasanu 8. oktobra, a nosi poseban rizik pošto je prvi duel dva tima prije godinu dana u Beogradu prekinut nakon incidenata koji su uslijedili, jer se u 41. minutu meča iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. velike Albanije.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč sa 3:0 u korist Albanije, a nakon te odluke došlo je i do "razmjene mišljenja" na Tviteru između premijera Edija Rame i Aleksandra Vučića.

Dvojica premijera, kako je ranije najavljeno, zajedno će posmatrati utakmicu u Elbasanu.