latinica  ћирилица
06/10/2015 |  12:09 | Autor: TANЈUG

Vučić: U Albaniju na utakmicu kad vidim ko će biti prisutan

Premijer Srbije Aleksadnar Vučić izjavio je danas da će o odlasku na fudbalsku utakmicu reprezentacija Albanije i Srbije u Elbasanu odlučiti kada bude znao ko će od zvanica prisustvovati utakmici.
Aleksandar Vučić u Smederevu - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić u SmederevuFoto: TANЈUG

"Nisam odlučio da li ću ići, jer čekam da vidim ko će biti prisutan. Sačekaću da dobijem informaciju iz kabineta (premijera Albanije Edija) Rame, pa ću donijeti odluku", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu.

A večeras će možda, dodao je, posjetiti fudbalere reprezentacije Srbije pred njihov odlazak u Albaniju.

Tači na utakmici Albanija-Srbija, odložena sednica parlamenta

Kvalifikacionoj utakmici fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije u Elbasan areni u četvrtak uveče prisustvovaće i zamjenik premijera samoproglašenog Kosova i ministar spoljnih poslova Hašim Tači, pišu prištinski mediji.

Kako je preneo portal Balkanveb, on će utakmicu pratiti sa premijerom Albanije Edi Ramom.

Interesovanje za istorijski susret crveno-crnih sa Srbima je pokazao i predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji koji je, kako se navodi, odložio skupštinsko zasedanje za dan kasnije.

Balkanveb konstatuje da srpski premijer Aljeksandar Vučić još nije odlučio da li će prisustvovati utakmici o kojoj se, kako se navodi, toliko mnogo govori.

Navode i da je Vučić izjavio da će, ukoliko ode na utakmicu, biti vođa srpskih navijača.

Inače, Tači je ranije danas izjavio da priželjkuje pobjedu albanske reprezentacije s obzirom na to da, kako je rekao, nju čini većina igrača sa Kosova.

"Ukoliko pobjede, to će onda biti pobjeda Kosova", rekao je Tači za prištinsku RTV21.