latinica  ћирилица
08/10/2015 |  22:41 | Autor: RTRS

Srbija "pokorila" Albaniju sa 2:0 (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je večeras u Elbasanu reprezentaciju Albanije sa 2:0.

Iako je u toku utakmice bilo više prilika na obe strane, mreže su mirovale 90 minuta.

Prvi gol za srpski tim postigao je Aleksandar Kolarov u prvom minutu sudijske nadoknade.

Albanski fudbaleri su poslije primljenog gola pokušali da izvrše pritisak, međutim, poslije jednog njihovog napada, "sjevnula" je kontra, pa je Adem Ljajić postigao gol za konačnih 2:0.

Ekipa Radovana Ćurčića odavno je izgubila šansu da se nađe na šampionatu Evrope, ali je i pored toga imala veliki motiv protiv Albanije poslije incidenata koji su se dogodili na duelu ovih ekipa u Beogradu, a poslije kojih je srpski tim ostao bez tri boda za 'zelenim stolom'.

Prije početka utakmice sa tribina se čulo skandiranje "UČK", a nije bilo spornih transparenata. Tokom intoniranja, himna Srbije se jedva čula pored zvižduka sa tribina. U jednom sektoru na tribinama smješteni su samo stanovnici Kosova, koji su okrenuli leđa tokom intoniranja srpske himne.

Reprezentativci Srbije su u utorak doputovali u Tiranu, gdje su bili smješteni sve do polaska u Elbasan nekoliko sati prije utakmice. Po dolasku u Tiranu doživjeli su neprijatnost, pošto je njihov autobus prilikom transfera u hotel pogodio kamen i pritom razbio staklo.