latinica  ћирилица
09/10/2015 |  08:53 | Autor: B92

Matić: Pokazali smo da Srbija zna da igra

Nemanja Matić rekao je da on i njegovi saigrači u utakmici u Elbasanu nisu željeli da budu "klovnovi na slavlju" Albanaca i da je ekipa zasluženo pobijedila.
Nemanja Matić - Foto: Novosti.rs
Nemanja MatićFoto: Novosti.rs

Srbija je u Elbasanu pobijedila Albaniju sa 2:0, golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića u sudijskoj nadoknadi vremena.

- Oni su mnogo slavili i prije nego što je počela utakmica a mi nismo željeli da budemo klovnovi na tom slavlju. Na kraju je presudio naš kvalitet i zasluženo smo pobijedili - rekao je Matić novinarima u Elbasanu.

Srbija nema šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine, pretposljednja je sa četiri boda, a Albanija još ima šanse, nalazi se na trećem mjestu sa 11 bodova, bodom manje od drugoplasirane Danske, ali i utakmicom manje.

- Nije bilo lako, bio je veliki pristisak na nama što se vidjelo na početku jer smo bili bojažljivi. Drago mi je zbog našeg naroda, bar smo dijelom uspjeli da vratimo vjeru u fudbal. Pokazali smo zrelost i ovim putem treba da nastavimo - rekao je fudbaler Čelsija.

Matić je rekao i da žali zbog rezultata Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

- Naravno da žalim, daćemo sve od sebe da u narednim utakmicama pokazujemo da Srbija zna da igra fudbal. Narod treba da nas podrži jer bez toga ne možemo ništa. Svi zajedno treba da se promijenimo - rekao je Matić.