latinica  ћирилица
09/10/2015 |  09:01 | Autor: B92

Ivanović: Mi smo apsolutno dominirali

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je srpska ekipa u Elbasanu dominirala.
Branislav Ivanović - Foto: Getty Images
Branislav IvanovićFoto: Getty Images

Srbija je pobijedila Albaniju u gostima sa 2:0, u pretposljednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Ekipa Radovana Ćurčića ostvarila je drugu pobjedu, ali ima samo četiri boda zbog kazne nakon prvog meča protiv Albanije u Beogradu.

- Odigrali smo maksimalno profesionalno. Dominirali smo, vidjela se razlika u kvalitetu. Znači mnogo narodu ova pobjeda, ali nažalost za nas nema neki veliki rezultatski značaj. Nadam se da ova utakmica može da bude odskočna daska i da probamo da promijenimo sliku u javnosti o nama, koja evidentno nije na nivou koji mi zaslužujemo - rekao je Ivanović.

Pobjeda protiv motivisanog protivnika u teškim okolnostima svakako daje podstrek srpskim igračima pred naredne izazove.

- Fudbal sada igraju sve reprezentacije, jako je teško stalno pobjeđivati, naročito kada je reprezentacija u pitanju. Mali je vremenski period da se ekipa adaptira. Mi smo ekipa u stvaranju, mnogo problema prave povrede i neke stvari koje nisu fudbalske i ne možemo da utičemo na njih. Što se nas tiče, još uvijek smo u procesu stvaranja kao tim. Utakmicu smo odigrali taktički zrelo, dominirali smo, stvarali smo šanse. Imali smo mali pad, desetak minuta u drugom poluvremenu, ali smo sve uspjeli da iskontrolišemo. Nadam se da će ova utakmica biti nama unutar ekipe velika odskočna daska - rekao je Ivanović.

Ivanović se sredinom drugog poluvremena povrijedio i morao je da napusti teren, a kaže da mu vjerovatno predstoji duga pauza.

- Јeste, u pitanju je zadnja loža. Imao sam tu povredu i u posljednjoj utakmici za klub, došao sam rovit. Nisamo pomišljali ni ja ni Nemanja da ne počnemo ovu utakmicu, moja loža nažalost nije izdržala. Ne znam, nisam još pričao sa doktorom, prve prognoze nisu dobre. Sada sigurno slijedi pauza. Nadam se da ću dobiti dozvolu iz kluba da ostanem uz ekipu i protiv Portugala - rekao je Ivanović.