latinica  ћирилица
11/10/2015 |  19:57 | Autor: RTRS

Poraz Srbije na oproštaju od kvalifikacija za EP

Iza fudbalske reprezentacije Srbije još su jedne rezultatski neuspješne kvalifikacije.
Srbija - Portugalija  (Foto:StarSport) -
Srbija - Portugalija (Foto:StarSport)

Pred početak takmičenja za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine, svi su vidjeli Portugal i Srbiju kao glavne favorite za direktan plasman, ali srpska reprezentacija je potpuno podbacila.

Incident na utakmici sa Albanijom u Beogradu skupo je koštao Orlove, a presudila su i dva poraza od reprezentacije Danske, koja će do Francuske pokušati da dođe kroz baraž.

U samoj završnici kvalifikacija Srbija je pokazala da ima kvalitet, da može odigrati dobru utakmicu. Najviše su pokazali Orlovi na neugodnom gostovanju Albaniji kada su u 9.kolu pobijedili sa 2:0.

Završili su kvalifikacije još jednim porazom, ovaj put od Portugala na Partizanovom stadionu.

Iako su Portugalci došli bez Ronalda,to im nije smetalo da ostvare pobjedu. Poveli su Portugalci već u petom minutu kada je akciju počeo Dani, a završio je Nani.

Srbija je nakon toga preuzela kontrolu utakmica,tražila izjednačenje, ali Portugalci su odolijevali .Srpski fudbaleri su u 65.minutu izveli lijepu akciju, a završena je pogotkom Zorana Tošića za 1:1. Nekoliko minuta kasnije priliku za potpuni proekret imao je Aleksandr Mitrović, ali Rui Patrisijo je odlično odbranio. U 78.minutu Portugal je stigao do 1:2 ,a gol na sebi svojstven način postigao je Žoao Mutinjo.

Nakon toga uslijedili su novi problemi za Srbiju. Prvo je crveni karton zaradio Aleksandar Kolarev kada je već bio van igre, a onda je pocrvenio i Nemanja Matić.

Teška završnica kvalifikacija koja poručuje da su mnoge promjene u srpskom nacionalnom timu. Novi početak Srbija imaće u septembru naredne godine kada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.