latinica  ћирилица
11/10/2015 |  21:01 | Autor: TANЈUG

Ćurčić: Sudijske greške uticale na poraz

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da žali što su sudijske greške uticale na dobru igru nacionalnog tima i poraz od Portugalije (2:1) u posljednjem meču kvalifikacija za prvenstvo Evrope.
Radovan Ćurčić (FOTO: www.soskanal.net) -
Radovan Ćurčić (FOTO: www.soskanal.net)

- Ono što sam vidio na terenu potvrđeno je kasnije na video snimku. Sudijske greške uticale su na rezultat, ali to je sve fudbal. Žao mi je što nismo naplatili dobru partiju protiv kvalitetnog tima. Kažnjeni smo poslije prve greške, ali smo do 80. minuta bili sasvim dobri, rekao je Ćurčić na konferenciji za medije poslije utakmice.

On je dodao da je velika šteta što će zbog crvenih kartona Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov propustiti početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

- Јeste bolno kada se izgubi na ovakav način, a pogotovo što smo izgubili dva igrača. To će se dosta odraziti za naredne kvalifikacije. Situaciju kod Matića nisam dobro vidio i ne znam da li je kriv, kazao je Ćurčić.

On je pohvalio svoje igrače za doprinos u kvalifikacijama, uprkos ranom ispadanju iz trke za šampionat u Francuskoj.

- Utakmica protiv Albanije odredila je tok, imali smo dosta problema u stabilizaciji tima. Teško nam je bilo da se vadimo na gostovanjima u Portugaliji i Danskoj, a dokusurila nas je odluka da nam oduzmu dodatna tri boda. Nije bilo lako igrati bez publike na domaćem terenu, možda bi nam ona pomogla poslije vođstva protiv Danaca, iako je i taj meč dosta uticao na plasman. Mislim da smo rasli svakom utakmicom, zaključio je selektor Srbije.

Njegov kolega sa klupe Portugalije, Fernando Santoš, izrazio je zadovoljstvo zbog potvrđenog prvog mjesta u grupi.

- Odlično smo otvorili meč. Pritiskali smo i iskoristili greške Srbije, znajući da igraju teško pod tim uslovima. U drugom poluvremenu smo pali, Srbija je to iskoristila i zasluženo došla do izjednačenja. Ipak, odgovorili smo i pokazali snagu, rekao je Santoš.

Portugalac je poručio da je Srbija po kvalitetu sastava morala da se nađe na kontinentalnom šampionatu u Francuskoj.

- Srbija je morala da bude odmah iza nas, a potom Danska da igra u baražu. Po svemu prikazanom, Srbija je zaslužila da ode na evropsko prvenstvo, međutim, to je fudbal, zaključio je Santoš.