latinica  ћирилица
14/10/2015 |  09:42 | Autor: Blic

Ustao sa stola samo nekoliko minuta pred svoju autopsiju

Јedan pacijent u bolnici Lokmanija Tilak, u Mumbaju u Indiji, probudio se malo pred sopstvenu autopsiju. Naime, ljekari su ovog 45-godišnjaka proglasili mrtvim kada je pronađen onesviješćen na autobuskoj stanici u ovom gradu, ali se zapravo ispostavilo da je bolovao od ušne infekcije i neuhranjenosti.

Navodno, doktor Rohan Rohekar je rekao bolničarima da odnesu tijelo pravo u mrtvačnicu, iako to nije po pravilima bolnice. Naime, tijela se obično ostavljaju dva sata da se ohlade, jer uvijek postoji mogućnost oživljavanja. Ali, samo što su počeli da ga pripremaju za autopsiju, primijetili su kako mu se stomak pomjera gore-dole.

Čovjek se probudio i u bolnici je nastala opšta panika. Doktor Rohekar je bio optužen da je naknadno pocijepao izjavu da je čovjek mrtav, kao i da je obrisao bolnički izvještaj o njegovoj smrti. Čitav slučaj je potom preuzela policija.

- U pitanju je ozbiljna nemarnost ljekara. Bili smo šokirani kada smo otkrili da je pacijent i dalje živ, iako je proglašen mrtvim. Tek kada pronađemo izvještaje moći ćemo da podnesemo tužbu - rekao je policajac Јešudas Gordi.

Upravnik bolnice, doktor Suleman Merčant navodno je stao na stranu nemarnog ljekara i rekao da nije prvi put da neki doktor ne uspije opipati  pacijentov puls, usljed šoka ili traume koju je pacijent proživio.

- Ljekar je nov u bolnici i nije upoznat s našim pravilima i procedurom - rekao je doktor Merčant.

Pacijent je i dalje u bolnici, gdje se liječi od infekcije uha i posljedica ozbiljne neuhranjenosti, a nemarni doktor nije želio da daje izjave za javnost.