latinica  ћирилица
16/10/2015 |  15:44 | Autor: TANЈUG

Svi voštani Bondovi na jednom mjestu

Od Šona Konerija do Danijela Krejga, Muzej voštanih figura Madam Tiso u Londonu izložilo je figure svih dosadašnjih glumaca koji su tumačili slavnog filmskog špijuna DŽejmsa Bonda.
Voštane figure svih dosadašnjih glumaca koji su tumačili slavnog filmskog špijuna DŽejmsa Bonda (foto: http://www.scotsman.com/) -
Voštane figure svih dosadašnjih glumaca koji su tumačili slavnog filmskog špijuna DŽejmsa Bonda (foto: http://www.scotsman.com/)

Upriličena povodom premijere najnovijeg nastavka popularnog serijala, izložba, na kojoj svi Bondovi junaci nose smoking, ostaće otvorena u Londonu narednih šest nedjelja, da bi potom obišla sve voštane muzeje Madam Tiso širom svijeta.

Maksimalno uglađeni, neki od voštanih agenata 007 stoje s pištoljem u ruci, dok drugi zauzimaju opušteniju pozu.

- Angažovano je oko 20 vajara i timova kojima je trebalo četiri mjeseca da naprave ovih šest Bondova. Puno je novca i vremena uloženo, ali je bilo vrijedno truda", rekao je Edvard Fuler, generalni direktor londonskog muzeja, prenosi Rojters.

- Ovo je prvi put da će posjetioci moći da izbliza vide sve svoje omiljene Bondove, napomenuo je on.

U muzeju ističu da je Šon Koneri, koji je prvi tumačio lik Flemingovog junaka u filmu "Dr No" 1962. godine, prikazan kao DŽejms Bond iz "Iz Rusije s ljubavlju" (1963), a DŽordž Lezenbi kao agent 007 iz svog jedinog Bond filma "U službi njenog veličanstva" (1969).

Rodžer Mur se može vidjeti kao što je izgledao u ulozi u filmu "Špijun koji me je voleo" (1977), dok se Timoti Dalton pojavljuje kao što je glumio u svoja dva Bond filma, "Dah smrti" (1987) i "Dozvola za ubistvo" (1989).

Pirs Brosnan je predstavljen kao u filmu "Sutra nikad ne umire" (1997), a poslednji Bond, Danijel Krejg, kao u filmu "Skyfall" (2012).

Posljednji, 24. Bond film, "Spectre", dolazi u bioskope 26. oktobra.