latinica  ћирилица
18/10/2015 |  15:41 | Autor: 24.info

Osobe koje ujutro spremaju krevet su produktivnije i srećnije

Oko trećinu svog života provedemo u spavaćoj sobi i kako se u njoj osjećate znatno utiče i na naše raspoloženje.
Spremanje kreveta    (Foto:glam.hr) -
Spremanje kreveta (Foto:glam.hr)

Јeste li jutros pospremili svoj krevet nakon što se ustali? Ako niste, sigurno znate izgovore zašto to niste uradili..Ni juče..

 

- Ionako ću ga opet "razbarušiti" večeras

- Ima pametnijih načina da se vrijeme potroši

- Niko mi neće ulaziti u sobu

- Nije to uopšte bitna stvar

- Uradiće to neko drugi umjesto mene

- Mačka je zaspala na krevetu pa je šteta smetati je sad

Lako je smisliti neki izgovor da ne pospremate krevet svako jutro, ali postoji nekoliko razloga zašto biste ipak trebali uzeti koju sekundu vremena i izravnati pokrivač i namjestiti jastuke.

Dan će započeti - ispravno

Pospremanje kreveta nakon ustajanja može se činiti beznačajno, ali može uticati na cijeli dan.

"Ako ste pospremili krevet ujutro napravili ste uspješno vaš prvi dnevni zadatak. To će vam pružiti osjećaj ponosa i dati vjetar u leđa za ostale dnevne obveze". tvrdi Viljam Mekraven. iz Texasa,

Smanjuje stres

Oko trećinu svog života provedemo u spavaćoj sobi i kako se u njoj osjećate znatno utiče i na naše raspoloženje. Teško da ćete se osjećati mirno, ugodno i opušteno ako ste okruženi neredom. Uredan krevet pokazauje da se brinete o sebi i svom domu, a to će na kraju doprinijeti i da se vi osjećate puno bolje.

"Natjeraće vas" da soba uvijek bude uredna

Čak i kod najorganizovanijih osoba, ako je sva soba uredna, neuredan krevet pokvari sliku. Ako vam je krevet uvijek uredan, potaknuće vas i da ostatak sobe bude takav.

Bićete produktivniji

Ako se pitate kakve veze ima uredan krevet s produktivnošću, odgovor možete naći u knjizi autora Čarlsa Dahiga." Moć navika". U njoj se navodi da je pospremanje kreveta navika koja na kraju "dovodi do većeg osjećaja zadovoljstva i potiče vas da bude ekonomičniji sa svojim budžetom".