latinica  ћирилица
18/10/2015 |  18:54 | Autor: klix.ba

DŽeko: Bitno je napraviti dobar rezultat u Zenici

Fudbalska reprezentacija BiH danas je saznala protivnika u baražu za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a to je reprezentacija Republike Irske. Tim povodom se oglasio kapiten Zmajeva Edin DŽeko.

"Očekuju nas dvije izuzetno teške utakmice. Znamo snagu Irske, koju jako cijenimo i koja se do posljednjeg kola borila za odlazak na Euro. Činjenica da nisu izgubili u dvije utakmice protiv Njemačke dovoljno govori o njihovim kvalitetima", izjavio je DŽeko.

Kapiten reprezentacije BiH je igrao u Engleskoj za Manchester Siti, pa tako poznaje nekoliko igrača Republike Irske, koji takođe nastupaju u Premierligi.

"Vjerujem da će stručni štab reprezentacije, baš kao i do sada, analizirati njihove dobre i loše strane, a svi znamo da su opasni u prekidima i da igraju na duge lopte. Poznajem većinu igrača iz Premieršipa, ali isto tako vjerujem da i oni poznaju nas. Nećemo ništa prepustiti slučaju i spremićemo se za ono što nas očekuje, a jako je bitno da u obje utakmice uđemo, ne sa 100 posto, već sa 200 posto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo i proći dalje. Naravno, dobro bi bilo kada bismo u prvom meču u Zenici postigli dobar rezultat uoči revanša, s obzirom na to da će im nedostajati nekoliko bitnih igrača", rekao je DŽeko.