latinica  ћирилица
06/11/2015 |  21:35 | Autor: TANЈUG

Autistični dječak spasio drugaricu zahvaljujući Sunđer Bobu (VIDEO)

Trinestogodišnji Njujorčanin Brendon Vilijams koji pati od autizma postao je heroj svoje škole kada je spasio drugaricu od gušenja zahvatom koji je naučio od Sunđer Boba, svog omiljenog animiranog junaka.
Brendon Vilijams i njegova drugarica DŽesika - Foto: Screenshot
Brendon Vilijams i njegova drugarica DŽesikaFoto: Screenshot

Brendon je veliki fan popularnog crtaća: svakog dana, kada se vrati iz škole odgleda jednu epizodu serije, a upravo mu je ta opsesija pomogla da spase svoju školsku drugaricu DŽesiku.

Kako javljaju američki mediji, drama se dogodila 28. oktobra za vrijeme ručka u školskoj kantini. U jednom trenutku Brendon je primijetio da se DŽesika guši jer joj je poveći komad jabuke zapeo u ustima i prekinuo disanje.

Dječak je reagovao bez oklijevanja, s leđa je rukama obuhvatio djevojčicu, te stručno izveo Hajmlihov zahvat čvrsto prtisnuvši pesnicama na sam vrh stomaka. DŽesika je gotovo odmah ispljunula parče jabuke i prodisala.

"To je bilo nevjerovatno", izjavio je Brendonov profesor Brajan Grifin.
"Čuo sam kako deca zapomažu i bio sam spreman da intervenišem kada me Brendon preduhitrio i spasio je. Bio je sjajan", naveo je on.

Zamoljen da objasni svoj podvig, hrabri dječak je rekao da je "naučio kako se to radi od Suđer Boba".
"Gleda taj crtani svaki put kada mu se ukaže prilika. Pamti stvari koji drugi i ne primjećuju, a u ovom slučaju to mu je pomoglo da spasi DŽesiki život", rekao je Brendonov otac koji je kazao da je "veoma ponosan na sina".