latinica  ћирилица
13/11/2015 |  09:08 | Autor: RTRS

Šećer, vino i mliječni proizvodi loši za kožu lica

Mišljenja uglednih dermatologa, brojna istraživanja, ali i lica manekenki i slavnih lepotica koje zbog svoje profesije cijeli život paze na ono što jedu, dokazuju da nije sve u genetici.
Šećer - Foto: RTRS
ŠećerFoto: RTRS

 Za našu kožu, važnije je kako živimo i što unosimo u organizam, objasnila je dr Nigma Talib u svojoj novoj knjizi “Obrnite znakove starenja“, nastaloj na osnovu njenog iskustva sa pacijentima u poslednjih 10 godina.Možda ne možemo uvek smanjiti stres i uticati na spavanje, ali za lošu prehranu smo sami odgovorni.

Razmislite o tome koliko šećera unosite u vaš organizam
Naime, od prekomernog unošenja šećera nastaju kesice ispod očiju, dobijaju se akne i bubuljice u odrasloj dobi, kolagen puca i nastaju prevremene bore, javlja se stalni osećaj zatezanja ili koža svrbi, dok istovremeno izgleda umorno i sivkasto.

Čestim konzumiranjem vina bore ispod očiju postaju sve naglašenije, kapci se spuštaju, dobijaju se proširene pore, koža postaje crvenkasta, a dešava se i da pucaju kapilari.

Takođe, dobijaju se duboke bore na području između nosa i uglova usana.

Mliječni proizvodi mogu biti uzrok natečenih kapaka, bubuljica i crvenih mrlja po cijelom licu, više bubuljica na bradi, izraženih podočnjaka i kesica ispod očiju, kao i blijedih obraza.

Sve ovo otkriva specijalista za njegu kože dr Nigma Talib u svojoj novoj knjizi Reverse the Signs of Ageing (Obrnite znakove starenja) u kojoj tvrdi kako je, uz pravilnu ishranu, moguće smanjiti barem dio štetnog uticaja godina nezdrave ishrane.

Izvor: RTS/COSMOPOLITAN