latinica  ћирилица
14/11/2015 |  16:29 | Autor: SRNA

Eminentni hirurg Predrag Peško na trebinjskoj hirurgiji

Cijenjeni beogradski hirurg Predrag Peško ubuduće će sa svojim timom ordinirati na hirurgiji Bolnice Trebinje, čime će rad ove ustanove biti podignut na još veći nivo i biće pružena adekvatna zdravstvena usluga narodu Hercegovine, najavio je direktor ove bolnice Vaso Mijanović.
Bolnica Trebinje - Foto: SRNA
Bolnica TrebinjeFoto: SRNA

Bolnica Trebinje obilježila je danas krsnu slavu - Sveti Kozma i Damjan, a slavski kolač osveštao je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

Mijanović je istakao na svečanosti da je velika sreća za zdravstvo ove regije što će koordinator Bolnice biti Peško i što će, osim operacija koje će raditi, sa svojim timom edukovati ovdašnje ljekare, a sve s ciljem pružanja boljih hirurških usluga.

Ocijenio je da je situacija u kojoj djeluje ova bolnica zadovoljavajuće u odnosu na druge zdravstvene ustanove u Srpskoj, ali da uvijek ima prostora za napredak i da će menadžment u narednom peridu raditi na poboljšanju opreme, kadra i infrastrukture.

"Nastojaćemo da skupimo sve dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu i da kroz donacije obezbijedimo investicije za Bolnicu", rekao je Mijanović i dodao da će, osim izrade poslovnog pripremiti i strateški plan koji bi ukazao šta narod Hercegovine od ove ustanove može da očekuje za pet godina.

Mijanović kaže da će u strateški plan ustanove biti uvršteno i uređenje prostora, napominjući da je bolnica u projektu Ministarstva za prostorno uređenje Srpske po pitanju energetske efikasnosti. Biće renovirani i  fasada i sistem grijanja.