latinica  ћирилица
29/11/2015 |  18:50 | Autor: Blic

Porodica savremenih Zlatokosa koje se nikada nisu šišale (VIDEO)

Malo je bajki na svijetu koje su toliko popularne kao Zlatokosa, a rijetko ko može da zaboravi zanosnu princezu sa prelijepom, magičnom i dugom, zlatnom kosom. Ali šta ako bismo vam rekli da to više nije bajka i da postoji čitava porodica Zlatokosa?
Teri Lin Rasel i njena porodica dugokosih (Foto: thesun.co.uk) -
Teri Lin Rasel i njena porodica dugokosih (Foto: thesun.co.uk)

Teri Lin Rasel (43) je mama petoro djece od kojih su tri kćerke. Ona i kćerke poznate su kao Zlatokose iz Ilionisa, a vi se vjerovatno pitate koliko je zapravo duga njihova kosa. Dužina Terine kosa je 189 centimetara, kosa Kelan (najstarija kćerka) 94 centimetra, Sendalin ima kosu dužine (srednja kćerka) 92, i Česni (najmlađa kćerka) 67 centimetara. Od Zlatokose se razlikuju samo po boji, one su brinete.

Dužina njihove kose zapravo je posljedica genetskog fenomena koji čini da njihova kosa neprekidno raste. Kod mnogih ljudi, ako je ne šišaju, kosa će dostići najviše nivo struka, ali kod Zlatokosa to nije slučaj.

Naravno, ovolika kosa zahtijeva i poseban metod pranja.

- Moje kćerke stave šampon na kosu, a ja stojim pored njih sa tušem. Јa svoju kosu ne perem u tuš kabini. Јednom sam pokušala i kosa mi je toliko otežala od vode da sam pala na pod kabine – kaže Teri.

Imati ovoliko dugu kosu nije nimalo jednostavno! Teri je zalupila vrata od kola preko nje, a redovno je nagazi i kada usisava i to joj predstavlja veliki problem.

Takođe je osvojila i prvo mesto na takmičenju "Najduži konjski rep".