latinica  ћирилица
14/12/2015 |  13:38 | Autor: SRNA

"Dani Banje Vrućice" okupili oko 200 ljekara

Manifestacija "12. dani Banja Vrućice" u hotelu "Kardial" okupila je oko 200 ljekara specijalista iz cijele BiH, te poslovnih saradnika iz raznih društvenih oblasti sa kojima Zdravstveno turistički-centar "Banja Vrućica" ima veoma uspješnu saradnju.

Predavanja iz oblasti kardiologije otvorio je akademik Miodrag Ostojić, koji je govorio o preporukama Evropskog udruženja kardiologa, a predavanja iz oblasti kardiologije održali su i ljekari Tamara Preradović, Aleksandar Lazarević, Duško Vulić i drugi, saopšteno je iz Zdravstveno–turističkog centra "Banja Vrućica".

Predsjednik Udruženja kardiologa Dragan Unčanin rekao je da ovo udruženje iskreno podržava organizaciju manifestacije "Dani Banje Vrućice" zbog kvaliteta stručnih predavanja.

Generalni direktor "Banje Vrućice" Aleksandar Radošević podsjetio je na realizovane projekte tokom 2015. godine - renoviranje hotela "Hercegovina", izgradnja trga i podzemnog koridora, te instaliranje hiperbarične komore i slane sobe.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstva turizma Republike Srpske.