latinica  ћирилица
29/12/2015 |  08:09 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

Prijemi povodom povodom Dana i krsne slave Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je dobru saradnju institucija Srpske sa vjerskim zajednicama u Republici Srpskoj i opredjeljenje da i u godinama koje dolaze ta saradnja bude unapređivana.
Prijem za predstavnike vjerskih zajednica - Foto: SRNA
Prijem za predstavnike vjerskih zajednicaFoto: SRNA

Na prijemu koji je povodom 9. januara - Dana Republike i krsne slave Republike Srpske Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana upriličio za predstavnike vjerskih zajednica u Republici Srpskoj, Dodik je upoznao predstavnike vjerskih zajednica sa nekim od najvažnijih pitanja u Republici Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali episkop banjalučki Јefrem, episkop zahumsko-hercegovački Grigorije, episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom i episkop bihaćko petrovački Atanasije.

Prijemu su prisustvovali i pomoćni biskup banjalučki Marko Semren, predsjednik Јevrejskog kulturnog centra u Banjaluci Arie Livne i direktor Sekretarijata za vjere Dragan Davidović.

Prijemu nisu prisustvovali predstavnici Islamske zajednice, iako su bili pozvani.

Predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, prirediće u Banjaluci novogodišnji prijem za predstavnike medijskih kuća.

Prijem će biti održan u zgradi Administrativnog centra Vlade Republike Srpske, sa početkom u 15 časova 30 minuta, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.