latinica  ћирилица
11/01/2016 |  11:31 | Autor: Agencije

Na aerodromu u Bangkoku pronađena zmija

Glavni međunarodni aerodrom u Bangkoku izvinio se danas nakon što su putnici našli zmiju obmotanu oko kolica za prtljag na dolaznom terminalnu.

Aerodrom "Suvanapum", koji je izgrađen na zemljištu koje je lokalno stanovništvo zvalo "Močvara kobri", saopštio je da se "izvinjava zbog incidenta u nedjelju, koji je uplašio putnike", prenijela je agencija AP.

Јedna putnica uočila je zmiju nakon što je stavila kofere na kolica za prtljag, dok se pripremala da napusti dolazni terminal.

- Nakon što im je javljeno za zmiju, obezbjeđenje je odmah uhvatilo životinju, a nijedan putnik nije povrijeđen - navodi se u saopštenju preduzeća "Aerodromi Tajland", u kojem je navedeno da se radi o "bebi zmiji", ali ne i kojoj vrsti ona pripada.

- Uvjeravamo javnost da smo uveli oštre mjere kako bi se spriječilo da otrovne životinje uđu u zgrade aerodroma. Vjerujemo da je zmijica uspjela da uđe u dolazni terminal pošto je veoma mala - stoji u saopštenju.

Herpetolog Tanafong Tavan je, na osnovu fotografija zmije pronađene na aerodromu, procijenio da se radi o vrsti koja nije otrovna.

Na Tajlandu je danas došlo do još jednog incidenta sa zmijom, kad je na ostrvu Puket jednu kinesku turistkinju na predstavi sa zmijama ujeo piton kad je pokušala da ga poljubi u glavu.