latinica  ћирилица
13/01/2016 |  10:53 | Autor: Nezavisne

Da li ste za zlatnu krofnu od 100 dolara?

Ne, ovo nije priča o pohlepnom kralju Midi koji je sve što bi dotakao pretvarao u zlato, ali je definitivno još jedna ideja namenjena ektravagantnim ljudskim ludostima, ili možda Midinim savremenim sljedbenicima.
Zlatna krofna - Foto: ilustracija
Zlatna krofnaFoto: ilustracija

Naime, zlato je suda oko nas. Možete piti šampanjac sa listićima 24-karatnog zlata, možete koristiti mlijeko za tijelo sa 24-karatnim zlatom, a najnovija u moru bizarnih ideja na koju dolaze blistavi marketinški magovi je vjerovatno ona “kako prodati sve što sija“ pa makar to bila obična krofna.

U stvari ne, nije obična, ona je prelivena 24-karatnim zlatnim listićima! Filipinski restoran koji se nalazi u Bruklinu, prodaje ovu vrstu krofni za tričavih 100 $ po komadu. Kažu da su neki Njujorčani nedavno bili spremni da plate za 12 krofni nevjerovatnih 1,200 $. Cijena zlata se kreće oko 1.075 $ za uncu. Dragocjena poslastica može se pronaći u Manila Social Clubu koji je u vlasništvu kuvara Bjorn Dela Kruza.

Restoran je promovisao krofne i na Instagramu, gdje su se prve mušterije odmah pohvalile fotografijama zlatnih krofni kupljenih kako bi svečano proslavili ulazak u Novu godinu.

Restoranska regularna ponuda krofni prodaje se po dosta razumnijoj cijeni, nego zlatna verzija i 12 krofni košta ukupno $40.

Dela Kruz kaže da je otpočeo sa proizvodnjom zlatnih krofni iz čiste zabave i znatiželje. Ljudskim ludostima nikad kraja, a moramo priznati da zlatna groznica za krofnama vjerovatno tek počinje.