latinica  ћирилица
16/01/2016 |  18:13 | Autor: BETA

I bog nosi „Pradu“?! (VIDEO)

Staklena crkva u obliku Pepeljugine cipele izgrađena je na Tajvanu kako bi privukla više vjernica, prenosi britanska televizijska mreža Bi-Bi-Si.
Pomolimo se za nove cipele... (Foto: GEN) -
Pomolimo se za nove cipele... (Foto: GEN)

Neobična crkva na jugozapadnoj obali zemlje, u okrogu DŽeiji, rezultat je novog pristupa crkve na Tajvanu koja želi da privuče više žena vjernika.

Građevina je visoka 16 metara i sazidana je od 320 panela plavog stakla. Izgradnja je koštala više od 600.000 dolara.

Iako je otvaranje zakazano za 8. februar, na kinesku Novu godinu, crkva u obliku cipele već privlači veliku pažnju turista.

„Vjerujemo da će ovakva građevina privući i turiste. Kada crkva bude gotova dizajniraćemo preko stotinu predmeta namijenjenih ženama“, izjavio je portparol lokalne turističke organizacije Zeng Rongfeng.

Zvaničnici navode da je izgradnja crkve posvećena lokalnoj djevojci po imenu Vang kojoj su ljekari 1960. godine zbog bolesti morali da amputiraju oba stopala. Nakon toga Vang je prekinula kontakt sa spoljnim svijetom i ostatak života je provela u crkvi.

Lokalni zvanučnici na Tajvanu ne biraju sredstva za privlačenje većeg broja turista, navodi Bi-Bi-Si. Iz turističke organizacije na jugozapadnoj obali već su najavili izgradnju prvog zabavnog parka za odrasle.

Park će nositi naziv „Romantični bulevar“ i biće obogaćen erotskim skulpturama i drugim sadržajima za zabavu odraslih.

Ipak, nisu svi oduševljeni idejom erotskog parka, a posebno ne centralna turistička organizacija Tajvana koja se brine da će park naškoditi reputaciji države.

 „Turizam je posao, a ne edukacija ili religija“, odgovaraju iz priobalskog regiona na kritike Tajpeja.