latinica  ћирилица
02/02/2016 |  09:59 ⇒ 10:01 | Autor: Agencije

Bil Gejts: Bio sam ispod prosjeka u prilaženju djevojkama

Osnivač Microsofta nema običaj da eksperimentiše s muzikom.
Bil Gejts - Foto: TANЈUG
Bil GejtsFoto: TANЈUG

Sluša samo “provjerene“ stvari i priznaje da je njegova kolekcija kompakt diskova nešto što bi ponio sa sobom na pusto ostrvo.

Bil Gejts je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu sa više od 87,4 milijardi dolara u vlasništvu. Gostujući na BBC, 60-godišnjak je govorio o svom životu i otkrio da bi u slučaju da se nađe na pustom ostrvu, uz sebe želio da ima mnogo DVD-eva sa najboljim svjetskim predavanjima.

Kada je riječ o muzici, prvi izbor bila bi mu pjesma “Under Pressure“ grupe Queen i Dejvida Bouvija, dok od mlađih cijeni Eda Širana, naročito njegovu pesmu “Sing“.

Gejts voli i “One“ U2, “Blue Skies" Vilija Nelsona i “My Shot“ iz mjuzikla Hamilton.

Govoreći o svom djetinjstvu, najbogatiji čovjek priznao je da nije bio poslušan dječak.

“Rano sam počeo da preispitujem logiku u strogim pravilima, pa je uvijek bilo napetosti kad se pobunim protiv nečega“, rekao je on.

O prvom susretu sa jednim od osnivača kompanije Microsofra Polom Alenom rekao je: “Pol je sa mnom radio na kompjuterskom zakazivanju. Na njegovu žalost, on je dvije godine stariji od mene i već je tad bio na koledžu. Tako sam ja bio taj koji je od svega toga imao koristi, naročito zato što su sve fine devojke sedjele blizu mene. Nije da sam mogao s njima da razgovaram, ali su bile tu. Mislim da sam bio naročito nesposoban da se upustim u razgovor s djevojkama. Kada sam otišao na Harvard, bio sam malo društveniji, ali ipak ispod prosjeka kada je riječ o prilaženju djevojkama“, ispričao je Gejts.