latinica  ћирилица
12/02/2016 |  19:17 ⇒ 19:18 | Autor: B92

Argentina: Svi bi na Festival vanzemaljaca (VIDEO)

U Kapilji del Monte trenutno se održava godišnji Festival vanzemaljaca koji je toliko popularan, da je privukao na hiljade turista. Ovo naselje u svijetu je poznato po paranormalnim aktivnostima i pojavama NLO-a.
NLO - Foto: ilustracija
NLOFoto: ilustracija

Na festivalu se tako mogu videti različiti kostimi vanzemaljaca, laseri, parada Star Vars likova i učestvovati u radionicama i brojnim drugim aktivnostima koje mame ljubitelje priča o vanzemaljcima.

Spektakl je do sada posjetilo oko 30.000 turista iz SAD, Јužne Amerike, Njemačke, Јapana i Francuske, što je dvostruko više u odnosu na ukupan broj stanovnika, kojih ima 16.000.

Gabrijela Amorosi, jedna od turistkinja, navodi da je putovala autobusom više od 18 sati kako bi vidjela Star Vars šou. Festival joj se prošle godine toliko dopao, da je odlučila da ga ponovo posjeti.

Monik Raset, učiteljica joge, navodi da je do sada dolazila deset puta iz Francuske kako bi posjetila ekstraterestrijalni grad ERKS, koji je zakopan ispod Kapilje del Monte. Lokalno stanovništvo smatra da su grad izgradili vanzemaljci kako bi mogli da komuniciraju sa ljudima.

Alehandro Barbosa, lokalni ministar turizma, navodi da veze između naselja i NLO-a traju već 30 godina, otkad su na brdu uočeni masivni otisci stopala koji su sagorjeli travu.

Stanovnici navode da su vidjeli svemirski brod osvijetljen fluorescentnim svjetlima, a njihova svjedočenja su zabilježili stručnjaci.