latinica  ћирилица
18/02/2016 |  12:52 ⇒ 13:22 | Autor: RTRS

Za troškove Zdravstvene ustanove Brčko tri miliona KM (VIDEO)

Zdravstvenoj ustanovi Brčko nedostaju ljekari- specijalisti i oprema da bi usluge bile urađene na vrijeme i kvalitetno. Vlada će zbog troškova specijalizacije i obnavljanja opreme, ove godine iz budžeta izdvojiti oko tri miliona maraka.
Opšta bolnica u Brčkom  (Foto: brcko.tv) -
Opšta bolnica u Brčkom (Foto: brcko.tv)

Samo na Odjeljenju intenzivne njege nedostaju tri ljekara- specijaliste, a dva ljekara ovog odjeljenja su na subspecijlizaciji. Oni koji svakodnevno rade zbog toga su, i te kako opterećeni, kažu u direkciji Bolnice. Iz Opšte bolnice i Doma zdravlja na specijalističkim studijima je 16 ljekara, čija mjesta, uglavnom, nisu popunjena.

Dodatni problem za brčansko zdravstvo je zastarjela oprema i nefunkcionalnost pojedinih odjeljenja. Ima instrumenata kojima je rok upotrebe istekao još prije pet ili deset godina. Zbog toga će Vlada Distrikta, i ove godine iz budžeta izdvojiti oko tri miliona maraka.

Odjeljenje za zdravstvo predložiće da Skupština usvoji njihov prijedlog za potpuno renoviranje Bolnice, i nabavku najsavremenije opreme, za šta su spremni da izdvoje i 15 miliona maraka.