latinica  ћирилица
29/02/2016 |  14:45 | Autor: Blic

Sveti Leo: Kako su Srbi čestitali Dikapriju

Čini se kao da je cijelio svijet odahnuo kada je Leonardu Dikapriju konačno uručena prestižna nagrada Američke filmske akademije.
Leonardo Dikaprio - Sveti Leo Oskaromučenik (Foto:  Twitter) -
Leonardo Dikaprio - Sveti Leo Oskaromučenik (Foto: Twitter)

Leonardo Dikaprio imao je samo 18 godina kada je prvi put bio nominovan za Oskara. Bilo je to za maestralnu, doduše sporednu, ulogu u filmu "Šta izjeda Gilberta Grejpa".

Poslije 22 godine i još tri nominacije, njegov nesrećni niz je okončan i konačno je otišao kući sa zlatnom statuom u rukama.

Nažalost, to znači da na društvenim mrežama više nećemo gledati brojne šale, parodije, duhovite video klipove i fotografije inspirisane glumčevim naporima da se dokopa Oskara.

Vijest da je Akademija nagradila Dikaprija za ulogu u filmu "Povratnik" potpuno je zasjenila sve druge momente sa sinoć održane ceremonije. Očekivano, slavio je i cijeli internet, a među njima i Srbija.

Iako je pokušaj da se na beogradskom Trgu Republike organizuje slavlje za Dikaprija propao, Srbi su pronašli druge načine mu da čestitaju veliki trijumf. Tako je nastala i ova "ikona Svetog Lea Oskaromučenika".