latinica  ћирилица
05/03/2016 |  10:55 | Autor: Agencije

Tigar, lav i medvjed nerazdvojni već 15 godina (VIDEO)

Neobična prijateljstva među životinjama uvijek iznenade i razniježe ljude. Јedno od takvih zabilježeno je u azilu za životinje "Nojeva barka" u Atlanti. Veseli trio čine američki crni medvjed Balu, afrički lav Leo i bengalski tigar Šer Kan.
Tigar, lav i medvjed - Foto: Screenshot/YouTube
Tigar, lav i medvjedFoto: Screenshot/YouTube

U ovaj objekat su stigli kada su imali manje od godinu dana 2001. godine. Leo je držan u malom kavezu, imao je ranu na šapi i inficiranu ranu na nosi. Balu je bio u najgorem stanju od tri mladunčeta. Oklop koji su mu stavili je urastao u njegovo tijelo. Mladunčad su bila neuhranjena i imali su spoljašnje i unutrašnje parazite.

Od trenutka kada su došli u azil, postali su nerazdvojni. Јedini period kada su se razdvojili bio je kada je Balu morao na operaciju kako bi se uklonio oklop. Leo i Šer Kan su tada bili vidno uznemireni. Plan je bio da, kada se oporave, budu pušteni u divljinu. Ipak, radnici su odlučili da ih zadrže. Dane provode igrajući se, jedući, spavajući i grleći se.

"Sve troje su jako bliski. Sada su malo usporili u odnosu na mlađe dane, ali i dalje provode vrijeme zajedno uživajući u ljubavi i zdravom okruženju", rekla je Alison Hedgekot, kustos "Noine arke".

Pogledajte ovaj nerazdvojni trio: