latinica  ћирилица
07/03/2016 |  08:58 ⇒ 11:00 | Autor: SRNA

Bratunac: Počinje izgradnja novog objekta Doma zdravlja

Zvanični početak gradnje novog dijela i rekonstrukcija postojećeg objekta bratunačkog Doma zdravlja počeće danas.
Dom Zdravlja Bratunac -
Dom Zdravlja Bratunac

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić prisustvuje postavljanju kamena temeljca za izgradnju novog objekta Doma zdravlja Bratunac, a nakon toga predviđeno je da posjeti Opštinu i Dom zdravlja Srebrenica.

Direktor Doma zdravlja Snežana Stojanović istakla je da su počeli radovi na pripremi lokacije i demontiranju krovne konstrukcije na dijelu bratunačkog Doma zdravlja koji će biti dograđen i renoviran.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS obezbijedilo je 70 odsto sredstava, a opština Bratunac ostalih 30 odsto, te zemljište, infrastrukturu, projekat i nadzor za izgradnju novog dijela Doma zdravlja u ovom mjestu.

Radove će izvoditi firma "Gradip" iz Prnjavora sa kojom je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić prije mjesec dana potpisao ugovor nakon sprovedene tenderske procedure. Ukupna vrijednost investicije je 2.126.534 KM.

Ova investicija obuhvata izgradnju novog objekta za ambulantu porodične medicine i rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg objekta.

Opština Bratunac obavezala se da vraća 620.000 maraka kredita koji je Dom zdravlja podigao za ovu namjenu.

Osim toga, za zemljište, infrastrukturu, projekat i nadzor izgradnje opština je obezbijedila još oko 120.000 KM. Završetak radova očekuje se u roku do godinu dana.