latinica  ћирилица
28/03/2016 |  20:07 | Autor: Večernje novosti

Bijeli luk odnosi herpes preko noći

Groznicu ili herpes izaziva herpes simpleks, veoma zarazan virus koji se lako prenosi neposrednim kontaktom sa zaraženim mjestom. Virus herpesa nas napada kada smo najslabiji.
Bijeli luk - Foto: Screenshot/YouTube
Bijeli lukFoto: Screenshot/YouTube

To ste dosad sigurno znali, ali da li znate da se ove neprijatnosti, naročito ako vam se pojavi više od jedne po usnama, iznad usana ili u nosu, možete riješiti preko noći najobičnijim sredstvom koje se koristi u medicinske svrhe skoro 5.000 godina – bijelim lukom?

Potreban vam je samo jedan čen bijelog luka koji treba krupnije nasjeckati i pažljivo staviti preko groznice. Držite ovaj prirodni melem desetak minuta, a onda isperite mlakom vodom. Ukoliko je herpes veći, ponovite postupak nekoliko puta, ali svaki put s novim čenom bijelog luka.

Malo će vas peckati, ali ne brinite, brzo slijedi olakšanje. U većini slučajeva bijeli luk ubija groznicu trenutno.

Stručnjaci kažu da je to zahvaljujući brojnim supstancama koje sadrži i zbog kojih jača imunitet, olakšava rad organa za varenje, srca, tiroidne žlijezde, čisti krvne sudove, čuva organizam od ćelija tumora i podmlađuje nas. A kažu i da je u procesu ubijanja groznice najmoćnija biljna kiselina alicin, koja se stvara na mjestu gdje se biljka mehanički pokida.