latinica  ћирилица
05/04/2016 |  18:49 | Autor: Agencije

Prodajom limunade djevojčica zaradila 11 miliona dolara

Mikaila Ulmer (11) iz SAD izgradila je poslovno carstvo vrijedno 11 miliona dolara na običnoj limunadi.
Mikaila Ulmer (11) iz SAD - Foto: Screenshot
Mikaila Ulmer (11) iz SADFoto: Screenshot

Mala Mikaila je iskoristila poseban recept svoje prabake za pravljenje limunade prvo u humanitarne svrhe, a kasnije je sve preraslo u ozbiljan poslovni biznis.

"Kada sam imala četiri godine u jednoj nedjelji me dvaput ubola pčela. To mi se uopšte nije dopalo i jako sam se plašila pčela. Ali sam baš zbog toga počela da ih proučavam i onda sam naučila da su one veoma važne za nas i naš ekosistem. Pomislila sam - šta bi bilo kada bih pomoću recepta za limunadu moje prabake Helen nekako pomogla pčelama?“, izjavila je američkim medijima Mikaila.

Ona je potom pripremila limunadu koju je zasladila domaćim medom, a zatim ju je prodavala na lokalnim manifestacijama i ispred obližnje picerije. Zaradu je namjenila organizacijama koje se bave zaštitom pčela.

Svojoj limunadi s medom dala je ime "BeeSweet". Trenutno u prodaji postoje četiri ukusa limunade: mint, đumbir, ledeni čaj i ukus kaktusa. Јedna flaša ove limunade od 354 ml sadrži 100 kalorija, 28 ugljenih hidrata, šećera 27 grama kao i 20% vitamina C.

Ubrzo je Mikailinu neobičnu limunadu primjetio investitor Dejmond DŽon.

Tako je 11-godišnja Mikaila dobila 60.000 dolara za početnu investiciju, a sada je potpisala ugovor vrijedan 11 miliona dolara s trgovačkim lancem "Whole foods".

Njena limunada ubuduće će se prodavati u 55 prodavnica u Teksasu, Arkanzasu, Oklahomi, Luizijani i Njujorku, a cijena za paket sa četiri ukusa trenutno na sajtu se prodaje za oko 17 dolara.

Mikaila je izjavila da je dio zarade iskoristila kako bi pomogla prijateljima sa sličnim idejama.