latinica  ћирилица
09/04/2016 |  11:23 ⇒ 11:38 | Autor: SRNA

Grubor počasni član italijanskog Društva ortopeda i traumatologa

Šef Katedre za hirurgiju na Medicinskom fakultetu u Banjaluci Predrag Grubor proglašen je počasnim članom italijanskog Društva ortopeda i traumatologa.
Predrag Grubor (foto: komoradoktorars.org) -
Predrag Grubor (foto: komoradoktorars.org)

Grubor je rekao da je članstvo u jednoj od najuglednijih evropskih ortopedskih asocijacija, osnovanoj još 1892. godine, priznanje njemu i svim njegovim kolegama u Srpskoj koji časno i odgovorno rade svoj posao.

- Veoma prija kad neko primijeti vaš rad i kad dobijete jedno ovakvo priznanje - rekao je Grubor i dodao da je, osim italijanskog Društva ortopeda i traumatologa, član i asocijacije ortopeda Srbije.

Grubor se već godinama bavi naučnim radom i objavljuje članke u stručnim časopisima i objavljuje knjige na engleskom i srpskom jeziku.

Pojedine knjige doktora Grubora, u kojim je prenio svoja medicinska iskustva iz proteklog rata, objavljivane su i u SAD.

Izdavačka kuća "Nova sajens pablišers" iz Njujorka objavila je 2014. godine Gruborovu monografiju "Tretmani ratnih rana na ekstremitetima", što je prva i jedina medicinska knjiga jednog ljekara sa prostora bivše Јugoslavije, koja je otkupljena i štampana u Americi.

U monografiji su iznesena autentična iskustva u liječenju primarne ratne i mirnodopske traume.