latinica  ћирилица
09/04/2016 |  15:33 | Autor: Agencije

Šta se nalazi u zvečarkinoj zvečki (VIDEO)

Fascinantni video-snimak koji pokazuje šta se nalazi u repnoj zvečki zloglasne zvečarke na „Јutjubu“ je pregledan za nekoliko dana više od 33 miliona puta.
Zvečarkina zvečka - Foto: Screenshot/YouTube
Zvečarkina zvečkaFoto: Screenshot/YouTube

Danijel i njegov sin Linkoln već par godina imaju kanal na Јutjubu nazvan "Whats inside?", koji je tokom godina stekao ogromnu popularnost. Sve je počelo kada je Danijel odlučio da pomogne sinu sa školskim projektom u kom je morao da secira lopte za različite sportove i da prouči njegovu unutrašnjost.

Snimak poduhvata su stavili na Јutjub jer su mislili da će možda još nekoga zanimati, ali nisu ni sanjali da će postati viralni hit. Sada njihov kanal ima više od 2,1 miliona pratilaca, a snimci su pregledani više stotina miliona puta.

Najnoviji snimak se sastoji u rezanju zvečarkinog repa, koji zmiji služi za upozoravanje neželjenih gostiju u njenoj blizini.

Zvečarke su jedne od najotrovnijih zmija na planeti i žive u Sjevernoj i Јužnoj Americi. Hrane se manjim životinjama, najčešće glodarima.

Ubrizgavaju hemotoksin, koji prevashodno uništava crvena krvna zrnca, tkivo i izaziva koagulopatiju, odnosno otežano zgrušavanje krvi. Neke vrste zvečarki imaju i neurotoksin koji izaziva tešku paralizu.