latinica  ћирилица
17/04/2016 |  10:19 ⇒ 10:23 | Autor: Agencije

Dejvid Geta sa navijačima piše himnu Fudbalskog prvenstva Evrope

Ljubitelji fudbala i dens muzike moraće da sačekaju još oko mjesec dana kako bi čuli novu pjesmu Dejvida Gete-zvaničnu himnu Evropskog prvenstva u fudbalu koje se ove godine održava u Francuskoj.

Osim Gete, muzičkog ambasadora "Eura 2016", šansu da budu koautori kompozicije imaju svi koji pošalju audio-zapis na sajt koji je jedan od trenutno najpoznatijih i najuticajnijih di-džejeva i producenata na svijetu otvorio krajem prošle godine specijalno za ovu priliku.

Poziv je primamljiv, jer osim učešća u stvaranju navijačke pjesme i vrlo izvjesno budućeg hita na top-listama, pobjednika očekuje upoznavanje sa ovim popularnim di-džejem, karte za njegov nastup uoči sportske manifestacije, zakazan ispod Ajfelovog tornja u Parizu, i ceremoniju otvaranja prvenstva u Gradu svjetlosti. Ostali učesnici muzičkog konkursa mogu da se nadaju makar kartama za utakmice, što je trenutno vrlo tražena roba u Evropi.

Za sada je Geta, samo kao najavu, na svom zvaničnom Јutjub kanalu postavio dvadesetak sekundi uvodnih tonova. Ranije je izjavio da se posebno raduje što sarađuje sa UEFA i što se prvenstvo održava u njegovoj domovini, ali i da mu je veliki izazov što će navijači učestvovati u komponovanju muzičke teme.

Kompozicija čija se premijera očekuje u maju biće zvanična muzička kampanja prvenstva, emitovaće se na utakmicama, pokrivaće sve zvanične spotove.

Prethodnih godina ustalila se praksa da svjetske ili lokalne zvijezde budu angažovane za komponovanje i izvođenje himni sportskih manifestacija.