latinica  ћирилица
18/04/2016 |  08:55 ⇒ 09:13 | Autor: Agencije

Samo Obama zna kraj serije "Igra prestola"

Predsjednik SAD Barak Obama navodno je dobio svih 13 epizoda šestog serijala popularne "Igre prestola", koja će premijeru imati 24. aprila, što je izazvalo pometnju kod fanova.
"Igra prestola" - Foto: ilustracija
"Igra prestola"Foto: ilustracija

Najvatreniji obožavaoci serije već su pokrenuli peticiju u kojoj od Obame zahtijevaju da im otkrije šta će se desiti do kraja sage. Međutim, daleko su od toga da skupe 100.000 potpisa, koliko je potrebno da predsjednik makar pročita njihov zahtjev.

Razlog ovoliko velikog interesovanja za seriju, većeg nego inače, jeste to što je za razliku od prethodnih serijala, ovaj snimljen samo djelimično po knjizi DŽordža R. R. Martina. Pisac je u nekoliko navrata odlagao objavljivanje šeste knjige "Vjetrovi zime", koja po njegovom priznanju teško da će biti gotova do kraja godine, ali će nešto od zapleta biti prikazano u novim epizodama. Tako, ostavio je fanove da nagađaju šta će se desiti sa glavnim junacima, pa se teorije uveliku kuju.

Najaktuelnija je priča oko DŽona Snježnog, koji je zaista mrtav. Ali se nagađa da će scenaristi napraviti flešbek, vratiti njega, kao i njegovog oca Neda Starka i mrtvog kralja Roberta, koji bi trebalo da otkriju ko je DŽonova majka.

Za to vrijeme sigurno je da ćemo više gledati Brena Starka, koji će imati značajniju ulogu u predstojećim ratovima; Sansu i Teona Grejdžoja, koji su uspjeli da pobjegnu od Remzija Boltona, ali je pitanje da li će mu stvarno umaći; Deneris koja će saznati koliko je teška sudbina udovice kada je njegovi nasljednici budu zarobili; kraljicu Sersei koja pokušava da povrati svoju moć uz pomoć brata i ljubavnika DŽejmija Lanistera, a za to vrijeme njihov mlađi brat pokušaće da zamijeni Deneris na prestolu...