latinica  ћирилица
21/04/2016 |  09:11 | Autor: novosti.rs

Potonuće Titanika u realnom vremenu (VIDEO)

Prije nekoliko dana na "Јutjubu" je objavljen zanimljiv i nesvakidašnji video koji su napravili Tomas Linski, Metju DeVinkeler i Kajl Hudak u kom su prikazali potonuće Titanika u realom vremenu u trajanju od dva sata i 41 minut.
Titanik - Foto: Screenshot/YouTube
TitanikFoto: Screenshot/YouTube

Snimak prikazuje Odnosno način na koji je Titanik potonuo u noći 14. aprila 1912. godine.

Tri talentovana mladića – Tomas Linski, Metju DeVinkeler i Kajl Hudak – prikazali su u snimku sve što se dešavalo u noći 14. aprila 1912. godine, od pojave kobnog ledenog brijega pa sve do kadra kada je i posljednji dio broda nestao ispod površine mora.

U animaciji ćete povremeno moći i da vidite kako je izgledala unutrašnjost, ali čuti i jezive zvukove u trenucima dok je div dugačak 269 metara i širok 28 metara nestajao.

Podsjećamo, Titanik je krenuo iz britanske luke Sautampton na svoje prvo prekookeansko putovanje prema Njujorku, a u nastojanju da osvoji Plavu vrpcu Atlantika, kapetan Edvard DŽon Smit namjerno je krenuo kraćim kursom, sjevernijim od propisanog.

Titanik se pri brzini od 22 čvora sudario sa santom leda, a od 2.223 putnika i članova posade, preživjelo ih je samo 706. Poginulo je 1.360 muškaraca i 157 žena i djece.