latinica  ћирилица
05/05/2016 |  12:18 ⇒ 13:10 | Autor: RTRS

Potpisani ugovori za rekonstrukciju i adaptaciju ambulanti DZ u Doboju i Brodu

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima firmi koje su pobijedile na javnim tenderima za reorganizaciju i adaptaciju dijela Doma zdravlja Doboj i tri ambulante porodične medicine Doma zdravlja u Brodu.
Potpisivanje - Foto: RTRS
PotpisivanjeFoto: RTRS

Vrijednost ugovora za adaptaciju i reorganizaciju dijela objekta Doma zdravlja u Doboju je 594.894 konvertibilnih maraka sa PDV-om, a izvođač radova je GP “Gradip” a.d. Prnjavor. Sredstva u potpunosti obezbjeđuje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. 

Radovima je predviđena unutrašnja sanacija prostorija na dva sprata, koja podrazumijeva reorganizaciju postojećih prostorija i prilagođavanje potrebama ambulanti porodične medicine i drugih službi, sanaciju podova, zidova, zamjenu unutrašnje stolarije, potpunu sanaciju i rekonstrukciju instalacija struje, vode, kanalizacije, kao i rekonstrukciju računarske mreže. Projektom je predviđena i ugradnja lifta. 

Ukupna vrijednost potpisanog ugovora za adaptaciju ambulanti porodične medicine Vinska, Gornje Kolibe i Liješće Doma zdravlja Brod je 163.202 konvertibilne marake sa PDV-om. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS obezbijediće 70 odsto sredstava, a 30 odsto opština Brod.  

Radi se o radovima sanacije i adaptacije postojećih objekata i reorganizaciji unutrašnjeg prostora kako bi se prilagodio potrebama ambulanti porodične medicine. Predviđene su ambulante sa pratećim prostorijama namjenjene za jedan tim porodične medicine. Radovi obuhvataju sanacije podova, zidova, plafona, krovne konstrukcije, rekonstrukciju instalacija (vode i kanalizacije, elektroinstalacija, grijanja) i telefonske i  računarske mreže. Izvođač radova je firma „Univerzal BS“ d.o.o. Banja Luka.

Podsjećamo, u Dom zdravlja Doboj Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite do sada je uložilo 754.920 KM, a u Dom zdravlja u Brodu 660.829 KM.

U periodu od 2006 – 2016. godine kroz realizaciju projekata „Razvojni program Republike Srpske“ i „Јačanje zdravstvenog sektora“ ukupno je izgrađeno ili rekonstruisano 85 objekata, odnosno 228 ambulanti porodične medicine. 

Planirano je da do kraja 2016. godine ukupno bude rekonstruisano i izgrađeno 127 objekata, odnosno 334 ambulante prodične medicine.