latinica  ћирилица
08/05/2016 |  16:36 | Autor: BETA

Profesor rješavao jednačine, putnica mislila da je terorista

Profesor ekonomije na Univerzitetu u Pensilvaniji doživio je neprijatnost na letu kada je jedna saputnica vidjela njegove komplikovane matematičke jednačine i posumnjala da se radi o teroristi.
Avion - Foto: RTRS
AvionFoto: RTRS

Kompanija Amerikan erlajns potvrdila je danas da je na liniji Filadelfija - Sirakuza u četvrtak jedna žena izrazila sumnju oko profesora Gida Mencija.

Mencio je rekao da je rješavao diferencijalnu jednačinu povodom govora koji je trebalo da održi na jednom fakultetu u Kanadi. Dok je radio na jednačini, žena pored njega je proslijedila bilješku stjuardesi, poslije čega je avion krenuo nazad ka izlazu.

Žena je rekla da joj je loše zbog bolesti da bi letjela.

"Mislio sam da pokušavaju da otkriju da li je ta putnica bolesna. Umjesto toga, rekli su mi da se ona zabrinula da sam terorista zato što sam pisao čudne stvari na papiru", rekao je Mencio.

Mencio je tada objasnio šta je radio poslije čega je avion ubrzo poletio. Mada su se prema njemu ponašali s poštovanjem, profesor kaže da ga brine što je odlaganje polijetanja moglo da se riješi kratkim razgovorom ili pretragom na internetu.

Portparol aviokompanije rekao je da je posada slijedila protokol koji nalaže brigu o bolesnom putniku, kao i da se ispitaju sporni navodi. On nije naveo šta je žena rekla, osim da je utvrđeno da nije bilo kredibilno.