latinica  ћирилица
13/05/2016 |  17:13 ⇒ 17:48 | Autor: SRNA

Nevesinjska bolnica najuspješnija u regionu

U nevesinjskoj Bolnici u proteklih godinu dana urađeno je 200 operacija od kojih 80 najsloženijih koje su prošle bez postoperativnih komplikacija, što ovu zdravstvenu ustanovu čini najuspješnijom ne samo u Republici Srpskoj, nego i regionu, ističu iz ove ustanove.
Hirurg Predrag Peško i doktor Velibor Milivojević - Foto: SRNA
Hirurg Predrag Peško i doktor Velibor MilivojevićFoto: SRNA

Operacije, koje se osim u Beogradu, ne rade nigdje u okruženju, u nevesinjskoj Bolnici uspješno obavlja svjetski priznati i poznati hirurg Predrag Peško sa svojim timom sa Kliničkog centra iz Banjaluke.

Prezentujući jednogodišnje rezultate rada, Peško je rekao danas na konferenciji za novinare da je cilj ostvaren i da je urađeno i više nego što je predviđao.

"Nadamo se da će se trend ovakvog rada nastaviti i ubuduće, budući da se rade složene operacije, a da nije bilo postopertivnih komplikacija ni smrtnih slučajeva", rekao je Peško i dodao da se u Bolnici u Nevesinju, između ostalog, rade laparaskopske procedure u ginekologiji i hirurgiji.

Peško, koji ima pozive iz cijelog svijeta da radi najteže i najzahtjevnije operacije, kaže da se odlučio da sa svojim timom radi u nevesinjskoj Bolnici jer ova zdravstvena ustanova ima odlične uslove za rad, raspolaže sa najsavremenijom opremom i kvalitetnim kadrom.

"Zahvaljujući Republici Srpskoj nema opremljenije bolnice u širem regionu, a pratićemo nove trendove kada je riječ o opremi", rekao je Peško i dodao da je cilj, između ostalog, da se osposobi kadar.

Direktor Bolnice u Nevesinju Velibor Milivojević kaže da se dolaskom uglednog hirurga Predraga Peška povećao rejting ustanove i broj pacijenata, koji dolaze u ovu zdravstenu ustanovu iz Federacije BiH, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i drugih gradova Republike Srpske.

Milivojević kaže da ne izostaje ni podrška predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji se od početka zalagao da Bolnica služi namjeni, te Vlade Srpske i nadležnog ministarstva.

On je naveo da nevesinjska Bolnica nema drugih planova, osim da bude još bolja.

Pacijenti kažu da u Bolnici imaju dobre uslove jer svaka soba ima televizor i kupatilo, a riječi hvale upućuju i bolničkom osoblju, koje krasi ljubaznost.

Projekat gradnje Bolnice u Nevesinju za šta je sredstva obezbijedila Fondacija "Mihajlo Labalo", a koji je bio upitan nakon smrti Labala, završen je, zahvaljujući predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, koji je podržao ideju, te entuzijazmu i angažovanju doktora Peška i zalaganjima Njegovog preosveštenstva vladike hercegovačko-neretvanskog Grigorija.