latinica  ћирилица
17/05/2016 |  09:26 ⇒ 14:12 | Autor: Telegraf

Najmlađi kauboj na svijetu (VIDEO)

Dvogodišnji Logan Anderson po svemu sudeći je veoma neobičan dječak – on je prava mini-verzija Indijane DŽonsa, budući da je najmlađi virtouz u vitlanju bičem od jednog metra.
Najmlađi kaubojac na svijetu - Foto: Screenshot
Najmlađi kaubojac na svijetuFoto: Screenshot

Potencijalno opasno oružje, koje koristi i legendarni Indijana DŽons, već dugo godina je alat za trgovinu u porodici ovogmališana. Njegovi roditelji gaje stoku, a dječak je u tome pronašao pravu zabavu – to vrlo rano. Ovaj australijski kauboj takmiči se u vitlanju bičem, čime se bavi otkako je imao nevjerovatnih deset mjeseci, bar tako kažu njegovi roditelji.

"Morali smo da napravimo bezbjedan bič, jer je pravim mogao da se povrijedi. Tako da smo napravili bezbolnu verziju biča, a on se od toga nije odvajao i prije nego što je proslavio prvi rođendan", kaže mama ovog malog kauboja.

Logan, njegov brat Tajler (11) i njihova devetogodišnja sestra DŽada takmiče se u vitlanju i udaranju bičem od trenutka kad je brat Tajler otkrio čari ove neobične discipline – u svojoj četvrtoj godini. Budući da je maleni Logan sve vrijeme gledao u svog brata kao u uzor, i ne čudi što se i on odmah latio biča.

"Nekoliko puta je samog sebe udario bičem, ali nikada se nije pogodio u oko", rekla je njegova majka, i dodala da uprkos suzicama koje je tad pustio, strast prema ovom neobičnom sportu ga nije napustila.

Takmičenje u udaranju i vitlanju bičem podrazumijeva niz pokreta s kožnim bičevima raznih veličina – pri čemu se ocijenjuje zvuk koji proizvodi bič kao i oblik koji pravi prilikom kretanja kroz vazduh. Takmičenja u ovom sportu se održavaju u raznim ruralnim sredinama širom Australije, Amerike, pa čak i Velike Britanije.