latinica  ћирилица
10/06/2016 |  13:42 ⇒ 13:44 | Autor: SRNA

Bogdanić posjetio Dom zdravlja u Čajniču

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tokom adaptacije zgrade Doma zdravlja u Čajniču, navodeći da je resorno ministarstvo izdvojilo 70 odsto sredstava za ovaj projekat vrijedan 227.232 KM.
Dom zdravlja u Čajniču - Foto: RTRS
Dom zdravlja u ČajničuFoto: RTRS

"Ovo mjesto je značajno po mnogo čemu i zadovoljstvo nam je obezbijediti građanima što bolje uslove za život. Cilj Ministarstva zdravlja je da imamo zdravu populaciju", rekao je Bogdanić, koji je sa načelnikom opštine Čajniče Goranom Karadžićem i direktorom Doma zdravlja Draganom Skokom posjetio ovu zdravstvenu ustanovu da bi se upoznao o dinamici radova.

Skoko je rekao da je ovo prva rekonstrukcija zgrade Doma zdravlja od izgradnje 1972. godine. "Posjeta ministra Bogdanića govori nam da stanovnici ovog područja nisu zaboravljeni", naglasio je Skoko.

Karadžić je naglasio da je opština u ovom projektu učestvovala sa 30 odsto, napominjući da budžet opštine ne dozvoljava velike mogućnosti za investiranje.

"Ovo ulaganje je veoma važno, jer se na ovaj način Dom zdravlja stavlja u funkciju porodične medicine, a time se stvaraju bolji uslovi za ljekare i pacijente", istakao je Karadžić.

Planirano je da adaptacija zgrade Doma zdravlja bude završena u narednih oko pet mjeseci.

Bogdanić u Domu zdravlja u Čajniču (foto: RTRS)