latinica  ћирилица
03/07/2016 |  20:24 ⇒ 20:29 | Autor: TANЈUG

Primali platu, a 15 mjeseci nisu dolazili na posao

Dva radnika Gradskog vijeća Herez de la Frontere, u pokrajini Andaluzija u Španiji, otpuštena su nakon što je utvrđeno da se skoro 15 mjeseci nisu pojavili na radnom mjestu.
Računar - Foto: ilustracija
RačunarFoto: ilustracija

Dva muškarca su u tom vremenskom periodu uredno primala platu, a greška je otkrivena kada je ustanovljeno da dotični vozač i baštovan nisu radili od januara 2015. do maja 2016. godine.

Daljim istraživanjem utvrđeno je da je period njihovog odsustva mnogo duži i da u poslednjih 15 gmjeseci nijednom nisu došli na posao.

Generalna unija radnika navodi da su radnici jednostavno iskoristili nagomilane prekovremene sate, koji su pretvoreni u slobodne dane i da je cijeli slučaj potpuno legalan.

Unija dozvoljava razmjenu slobodnih dana između radnika i navodi da su muškarci takođe iskoristili slobodne dane svojih kolega.

S druge strane, Gradsko vijeće obrazložilo je u saopštenju da jednostavno želi da eliminiše nepravedno stečene navike radnika koje nanose značajnu štetu, kako samom vijeću i njegovim uslugama, tako i oštećenoj gradskoj kasi.  

U istoj pokrajini prošle godine kažnjen je 69-godišnji Španac nakon što su čelnici javne službe u kojoj je radio otkrili da se šest godina nije pojavio na poslu.