latinica  ћирилица
27/07/2016 |  11:49 | Autor: klix.ba

Kupio srećku za 49 dolara pa osvojio imanje s hotelom, kućom, restoranom... (VIDEO)

Dag i Seli Bajc devedesetih su godina doselili na ostrvo Kosrae u Mikroneziji i tu otvorili hotel, ipak poželjeli su se vratiti u rodnu Australiju te su, umjesto da prodaju svoju imovinu na uobičajen način, organizovali tombolu u kojoj je, kupovinom srećke od 49 američkih dolara mogao učestvovati bilo ko iz bilo kojeg dijela svijeta.
Porodica Bajc - Foto: Screenshot
Porodica BajcFoto: Screenshot

Prije izvlačenja u utorak Dag je objasnio kako želi da njegov posao nastave "ljudi koji su po interesima slični njemu i njegovoj supruzi". Kazao je i da se nada kako će dobitnik biti neko ko voli toplu klimu i susrete s novim ljudima iz cijelog svijeta.

Porodica Bajc odlučila je da će se tombola smatrati uspjelom ukoliko se proda minimalno 50.000 srećki, što ukupno iznosi iznosi 2,45 miliona dolara. Ipak, igra je izazvala toliki interes širom svijeta da je navedeni uslov vrlo brzo izbrisan s internetske stranice.

Desetine hiljada igrača vjerovatno su bili razočarani kada je izvučen broj 44.980. Dag je objavio da se dobitnik zove DŽošua i da živi u Novom Јužnom Velsu na jugu Australije.

Isprva nije želio objaviti njegov potpuni identitet kako bi novome vlasniku omogućio da u potpunosti "osvijesti" informaciju o velikoj dobiti i da ga poštedi medija, javlja Hina.

A DŽošua je uz hotel bez dugova na otoku Kosraei, smještenom sjeverno od Salomonskih ostrva i jugozapadno od Havaja na kojemu živi oko 6500 stanovnika, u igri na sreću osvojio i kuću s četiri sobe, pet automobila koje turisti mogu unajmiti, dva minibusa s deset mjesta, kombi, restoran i gotovinu u iznosu od 10.000 dolara. Hotel je smješten na iznajmljenom terenu, ali ugovor za njegovo korištenje vrijedi duže od 20 godina.

Hotel je vrlo popularan među turistima i posjetiocima, naročito među obožavaocima ribolova i ronjenja.