latinica  ћирилица
10/08/2016 |  18:22 ⇒ 20:22 | Autor: Agencije

Pismo izvinjenja 50 godina nakon “krađe“

Misteriozno pismo stiglo je na adresu državne bolnice u Narabriju, gradu u australijskoj državi Novi južni Vels, u kom se žena izvinjava za medicinsku kapu koju je ukrala davne 1960.
Pismo - Foto: Screenshot
PismoFoto: Screenshot

U pismu ona objašnjava situaciju koja je dovela do "krađe": "Kapa se greškom našla u mojoj sobi i ja sam je iskoristila da očistim cipele. Dugujem vam novac za tu kapu i možete li mi, molim vas poslati cijenu nove, da bih isplatila dug".

Bolnički menadžer osoblja, Šeron Simson, odgovorio je na pismo osamdesetogodišnjoj gospođi koja živi u domu za stara lica, i objasnio joj da im ne duguje ništa jer medicinske sestre sada nose kape za jednokratnu upotrebu.

Međutim, menadžer je dobio još jedno pismo u kojem je bila i novčanica od 20 dolara.

"Gospodine Simson, hvala vam što ste odgovorili na moje pismo. Proučavala sam Bibliju godinama i u njoj piše da ako ukradeš nešto što ne pripada tebi, moraš da vratiš u 4 puta većoj vrijednosti. Ako je kapa koštala 5 dolara, molim vas da prihvatite ovih 20 dolara i iskoristite ih u sljedećoj porudžbini jednokratnih kapa“, piše u pismu.

Gospođa nije željela da otkrije svoj identitet javnosti, ali je ispričala da je nekada radila u operacionoj sali u navedenoj bolnici, piše "Pismo News".