latinica  ћирилица
22/08/2016 |  21:34 | Autor: Blic

Bračni par već 18 godina živi s gorilom (VIDEO)

Većina ljudi bi izabrala psa ili mačku za kućnog ljubimca, ali Pjer i Elian Tivijon su se odlučili za nešto sasvim drugo.
Pjer i Elian Tivijon sa gorilom Didžit - Foto: Getty Images
Pjer i Elian Tivijon sa gorilom DidžitFoto: Getty Images

Oni već 18 godina žive sa ženkom gorile po imenu Didžit, koja nije imala ni dva kilograma kada su je uzeli kao bebu. U međuvremenu je prilično porasla, ali i dalje traži pomoć od para koji ju je usvojio - bilo da joj je hrana zapala između zuba, ili da joj se parče drveta zabolo u ruku.

Pjer i Elijan, koji stanuju u okolini Liona, imaju privatan zoološki vrt i znali su da na sebe preuzimaju veliku odgovornost i obavezu. Dok je Didžit odrastala nisu smjeli da je ostave samu, što znači da 13 godina nisu nigdje izašli.

- Ne možemo da je ostavimo preko noći s nekim drugim, što znači da nismo izašli 13 godina - izjavio je Pjer pre nekoliko godina.

Za to vrijeme nisu išli na godišnji odmor i nijednu noć nisu bili van kuće.

- Nismo izašli u bioskop, u pozorište ili na večere. Didžit bi se rastužila kada bi vidjela da nas nema, a kada je ona tužna, tužni smo i mi - kaže Pjer.

Sada je malo starija, pa su joj napravili ograđeni prostor pored kuće da bi joj pomogli da se osamostali. Iako je sada već prevelika da bi spavala zajedno s njima, s vremena na vrijeme ipak pokušava da im se uvuče u krevet.