latinica  ћирилица
27/08/2016 |  17:50 | Autor: Agencije

London traži "noćnog cara"

Gradske vlasti Londona odlučile su da se ozbiljno pozabave oživljavanjem noćne scene, pa bi onaj koji zasjedne u zvučnu fotelju "noćnog cara" trebalo da osvježi rad noćnih klubova kojima u posljednje vrijeme ne ide baš sjajno i da pridonese ekonomskim parametrima prestonice.
London - Foto: arhiv
LondonFoto: arhiv

Oglas je postavljen na službene stranice gradske uprave i o njemu pišu brojni britanski mediji.

U opisu radnog mjesta navodi se radno vrijeme od petka naveče do ponedjeljka ujutro. Iza tog oglasa krije se ozbiljan problem koji muči ovu metropolu, ali i cijelu Veliku Britaniju, jer se u posljednjih deset godina broj noćnih klubova prepolovio.

Taj trend pripisuje se rastu cijena nekretnina, glomaznoj birokratiji koja prati taj biznis i prigovorima nezadovoljnih susjeda koji vlasnicima klubova zagorčavaju život prigovarajući zbog buke. Gradonačelnik Sadik Kan još je u svojoj predizbornoj kampanji obećao da će riješiti problem noćnog života u Londonu.

- Ne želim da mladi i kreativni stanovnici Londona napuštaju naš grad i odlaze u Amsterdam, Berlin ili Prag gdje nadležni podržavaju rad klubova i dozvoljava im se da se razvijaju - rekao je Kan.

Prema podacima, u Velikoj Britaniji su 2015. godine radila 1.733 noćna kluba, dok ih je deset godine prije bilo skoro duplo - 3.144. Samo u Londonu, 35 odsto njih stavilo je katanac na bravu.