latinica  ћирилица
30/08/2016 |  14:19 | Autor: SRNA

Bijeljina - Otvorena debata o potrebama starih lica

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić poručio je danas da će se nastaviti trud na poboljšanju zdravstvene i socijalne zaštite starih lica u Srpskoj.

"Vidjećemo koji su zahtjevi i možda kroz socijalnu kartu, koju u narednom periodu svakako treba izraditi, sagledati koje su to osobe sa najvećim potrebama i koje moguće subvencije da se još olakša život ljudima treće životne dobi i da im se na neki način odužimo za sve što su u proteklom periodu uradili za sve nas i za Republiku Srpsku", rekao je Bogdanić na otvorenoj debati u Bijeljini.

Učestvujući u debati o temi "Potrebe starih lica u savremenom društvu", koja je u organizaciji Foruma građana Bijeljine održana u gradskoj biblioteci "Filip Višnjić", ministar je podsjetio da osiguranici od preko 65 godina u Srpskoj ne plaćaju participaciju.

"Trudili smo se u proteklom periodu da preko Fonda zdravstvenog osiguranja, kroz pružanje usluga zdravstvene zaštite, ovu populaciju oslobodimo raznih davanja i participacija, bez obzira na težinu situacije u kojoj se nalazimo i srezmjerno mali doprinos koji penzioneri uplaćuju u Fond", rekao je Bogdanić.

On je istakao da su stara lica zaslužna za sve što Srpska ima, da su izgradili i sistem i bolnice, te da je društvo u obavezi da im to na neki način vrati.