X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
17/10/2016 |  16:29 ⇒ 16:42 | Izvor: RTRS

Liverpul prodaje simbol grada

Liverpulska istorijska zgrada, Rojal Liver Bilding, simbol grada poznatog po "Bitlsima" i istoimenom fudbalskom klubu, stavljena je na prodaju prvi put u svojoj jednovjekovnoj istoriji, saopštila je kompanija za nekretnine danas, a prenosi agencija Frans pres.
Liverpul prodaje simbol grada - Foto: RTS
Liverpul prodaje simbol gradaFoto: RTS


 

Očekuje se da će zdanje - ukrašeno dvjema skulpturama mitskih ptica koje su i simbol na bedžu ekipe Liverpula, i koje sa vrha zgrade gledaju na lučki grad i rijeku Mersi, donijeti oko 40 miliona funti (49 miliona dolara), naveli su izvori.

Izgrađena po uzoru na helenistički hram u Balbeku, u Libanu, stoljetna zgrada je stavljena na prodaju prvi put od svoje izgradnje 1911. godine.

„Rojal liver bilding je poznata širom svijeta i očekujemo da će prodaja privući veliko interesovanje investitora u Velikoj Britaniji i iz svih dijelova svijeta“, izjavio je Kolin Tomason iz kompanije za nekretnine CBRE, koja je zadužena da potraži kupca.

Navodeći da je zdanje „istinski kultni simbol Liverpula“, dodaje da prodaja „predstavlja izuzetno rijetku priliku za sticanje unikatnog dijela liverpulske baštine“.

Zgrada, koja je u vlasništvu osiguravajuće kompanije "Royal London Insurance Society Mutual", ima zaštićeni status, i u njoj imaju poslovne prostorije mnoge kompanije uključujući bankarskog diva HSBC i televiziju ITV, navodi francuska agencija.

Izvor: RTS