X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
31/10/2016 |  11:31 | Izvor: RTRS

Britanska kraljica ponudila da se SAD vrate pod njenu vlast

U neočekivanoj izjavi za televiziju britanska kraljica Elizabeta Druga je ponudila da obnovi vlast Velike Britanije nad Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je časopis "Njujorker" u najnovijem broju.
Kraljica Elizabeta - Foto: Getty Images
Kraljica ElizabetaFoto: Getty Images

"Obraćajući se američkom narodu iz svoje kancelarije u Bakingemskoj palati, kraljica je rekla da tu ponudu daje 'u znak priznanja bezizlazne situacije u kojoj se sada nalaze' ", piše u redovnoj rubrici američkog satiričara i komičara Endija Borovica.

"Ovaj eksperiment samouprave koji traje 240 godina, počeo je s najboljim namjerama, ali mislim da se svi možemo složiti da se nije dobro završio", rekla je navodno kraljica.

Kraljica je "pozvala Amerikance" da na dan predstojećih predsjedničkih izbora u SAD na listiće upišu njeno ime, jer poslije toga prelazak SAD pod britansku vladavinu može da počne "s najmanje smetnji".

Elizabeta je „priznala“, piše u članku, da u svjetlu Bregzita Amerikanci mogu opravdano biti uznemireni što bi „došli pod vlast britanskog parlamentarnog sistema“, ali ona ih „uvjerava“ da „Parlament ne bi imao nikakvu ulogu u ovom poslu. To bi bila monarhija stare škole. Samo ja, a onda, pod pretpostavkom da vi radije ne biste (princa) Čarlsa, možemo preći direktno na (princa) Vilijama i tu njegovu djecu koja su vas toliko očarala“.

„Koristeći završne trenutke svog govora“ da nešto kaže o sebi, kraljica je „razjasnila da nikada nije koristila imejl i da je seksulane odnose imala samo sa jednom osobom i to vrlo povremeno“, piše američki satiričar na kraju članka u Njujorkeru.

Pomenuti članak u ovom časopisu napisao je Endi Borovic, najprodavaniji autor i satiričar Njujork Tajmsa.