latinica  ћирилица
09/11/2016 |  12:43 ⇒ 20:24 | Autor: RTRS

Štikle iz Banjaluke odjekivaće Bijelom kućom

Štikle cipela iz banjalučke Fabrike obuće "Bema" ipak će odjekivati hodnicima Bijele kuće.
Cipele za šetnju - Foto: blic.rs
Cipele za šetnjuFoto: blic.rs

Dva para cipela prije nekoliko mjeseci iz “Beme“ su otišle na adresu Melanije Tramp, koja je od danas prva dama Sjedinjenih Američkih Država.

Tehnički direktor fabrike Marinko Umičević, čim je saznao rezultate američkih predsjedničkih izbora, poslao je telegram s čestitkom Melaniji, ali ne i Donaldu.

- Ako ste primijetili, u ovoj priči uopšte nisam koristio ime njenog supruga, jer bi svi rekli da je to politika. Namjerno sam se fokusirao na nju, jer je sa prostora bivše Јugoslavije i zato što je ona glava kuće. Želio sam da je zaštitim kao ženu i majku od onih sramnih i ružnih fotografija – kaže Umičević, koji ne dozvoljava da ga oslovaljate sa gospodine, nego isključivo druže.

Mada mu Donald nije u prvom planu, ipak kaže da je presretan njegovom pobjedom nad Hilari Klinton. Čak očekuje da dobije poziv na ceremoniju njegovog preuzimanja dužnosti od odlazećeg predsjednika SAD Baraka Obame.

U međuvremenu, Umičević će iduće sedmice u krugu “Beme“ organizovati svečani prijem za novinare povodom američkh izbora. Kaže da na taj način želi da im zahvali što su objavili njegovu pošiljku Melaniji, o kojoj je brujao Balkan, ali i cijeli svijet.

-Previše je iz Amerike stizalo ognja i mača, vrijeme je da dođe maslinova grančica. Nadam se napretku, ne samo za nas Srbe koje su oni bombardovali, nego i za cijelo čovječanstvo.

- Mislim da pobjeda Trampa nije iznenađenje. Amerika se napokon osvijestila, dosta je više tih porodičnih predsjednika, vrijeme je za promjene i kod njih. Kakve god da su, SAD su ipak lokomotiva čovječanstva – zaključuje Umičević.

Izvor: Blic