latinica  ћирилица
09/11/2016 |  15:19 | Autor: RTRS

Nestala Ljilja Gligorević iz Dugog Polja kod Modriče

Milenko Gligorević iz Dugog Polja moli da mu se pomogne u traženju njegove supruge Ljilje koje nestala u petak ujutro, prije pet dana.
Ljilja Gligorević - Foto: RTRS
Ljilja GligorevićFoto: RTRS

Kako je rekao Ljilja je to jutro krenula u seosku prodavnicu i poslije toga joj se gubi svaki trag.

- Komšija ju je povezao do prodavnice i sa njom razgovarao. Rekao mi je da ništa na njoj nije mogao primjetiti čudno. Kasnije je jedan od poznanika vidio Ljilju nekoliko kilometara prema Modriči na magistralnom putu u blizini otpada na ulazu u susjedno selo Botajicu, kako ide pješice prema Modriči – priča uznemireno suprug Milenko Gligorević.

Nestala žena taj dan je bila u patikama, somotnim zelenkastim hlačama, tamnoj jakni i na glavi je imala pletenu kapu. Ima dužu tamniju kosu. Mole se svi koji bilo šta saznaju da jave na Milenkov broj telefona 065/593 -100 ili najbližoj policijskoj stanici.

U CЈB Doboj nam je potvrđeno da je odmah nakon prijave za Ljiljanom Gligorević raspisana potraga i preduzete su mjere traženja.

- Tog dana su pripadnici policijske stanice Modriča odmah obišli rodbinu i pretražali teren gdje je ona posljednji put viđena. Sljedeći dan je pretražena obala rijeke Bosne i obližnja šuma, a zatim su policija i ronioci RK “Vidra“ pretražili rijeku Bosnu u blizini njenog posljednjeg viđenja. Danas je ponovo jedinica za podršku pretražila teren i nastaviće se potraga nestalom ženom - rečeno je u CЈB Doboj.

Potraga za Ljiljom Gligorević se nastavlja ,a u nju su uključeni, osim policije, mještani Dugog Polja, lovci i ronioci ronilačkog kluba Vidra iz Modriče.