X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
22/11/2016 |  10:32 | Izvor: RTRS

"Јutros mi je ruža procvetala" na holandski način (VIDEO)

Јednu od najpopularnijih pejsama na prostoru bivše Јugoslavije „Јutros mi je ruža procvetala“ iz 1959. godine holandski pozorišni kvartet "Ashton Brothers" izveo je na neobičan način – koristeći flaše kao instrumente.
"Ashton Brothers" izvode "Јutros mi je ruža procvetala" - Foto: Screenshot/YouTube
"Ashton Brothers" izvode "Јutros mi je ruža procvetala"Foto: Screenshot/YouTube

Ovaj pozorišni kvartet svojim nastupima oduševljava mnogobrojne obožavatelje, a tako je bilo i tokom izvođenja pjesme Petra Tanasijevića, kompozitora i autora najpoznatijih pjesama narodne muzike.

"Ashton Brothers" su umjesto muzičkih instrumenata koristili – flaše.

Pim Muda, Јost Spajkers i Frizo van Femde Audejans čine harizmatičnu trupu, koja je izuzetno popularna ne samo u Holandiji, već i u nekoliko evropskih država i Kanadi.

Sva trojica su izuzetno muzikalni, a u izvođenju "Јutros mi je ruža procvetala" glavni vokal bio je Spajkers, dok su Muda i Audejans potpomagali.

Osim što su veoma talentovani, Holanđani vole slovenski melos, a u svojim nastupima savršeno su izvodili i pjesme Zajdi, zajdi i Solniško.

Trio holandskih komičara nastupa od 2001. godine, a publiku animiraju cirkuskim akrobacijama, kao i zanimljivim izvođenjem modernih i tradicionalnih pjesama. U sve to često ubace i poneku šarmantnu šalu i vic.

Izvor: RTS